tani, pertanian, sp
PANATIA SAINS PERTANIAN SMKBBSL
 
panatia pertanian
Puan Salimah, En. Bahadur dan Pelajar-pelajar sedang membina semula SKETSA RIMBA di hadapan Kedai Buku bersebelahan dengan kebun sayur-sayuran.

Setelah hampir 2 minggu terbengkalai, akhirnya hari ini perancangan untuk membina semula laman landskap "SKETSA RIMBA" bermula. Semua pelajar yang terlibat telah berkerjasama menyediakan tapak utama landskap tersebut. Setelah disepakati akhirnya pemilihan tapak di bahagian hadapan kedai serbaneka telah terpilih. Landskap ini akan menjadi "ikon" kepada unit kebun milik Panatia SP. justeru selepas ini, kehadiran pelawat akan di sambut dengan bunyi desuan air terjen dari laman SKETSA RIMBA tersebut.
Kali ini akan ada sedikit pembaharuan yang akan dibuat kerana pembinaan landskap kekal ini tidak sama seperti landskap yang dibina semasa pertandingan di Putrajaya. Berikut adalah antara paparan awal tapak yang telah di cadang.
Upacara "Pecah Tanah" telah di hadiri oleh Puan Salimah, En. Bahadur, Pn. suziana, En. mazlan, En. Kamarudin, En.  Ismail dan ramai lagi.
Picture
Pada masa yang sama jugak, guru-guru pelatih sedang menyiapkan "taman selasih" di hadapan surau sekolah.

MMI sedang mencankul tanah.                 Tekunnya Hani sedang meratakan tanah.       Sempat lagi ye pose.
CIkgi
8/29/2009 08:57:44 am

Nice...surely nice

ReplyLeave a Reply.


sp, pertanian, smkbbsl